Dynamisk segmentering viser hvad dine læsere drømmer om

E-mail markedsføring er alt andet end dødt. Men det er tanken om at alle læsere skal have det samme indhold.Vi vil i dette indlæg vise, hvordan dynamisk segmentering giver din mail markedsføring højere ROI.

Markedsføring via e-mail, er den marketing aktivitet der giver højest ROI (return of investment). Dynamisk segmentering er den brik der får mail-puslespillet til at hænge sammen.


Hvorfor dynamisk segmentering?

Formålet med nyhedsbrevet er, at bygge relationer med brugerne, lede trafik til hjemmesiden og skabe salg. Det giver næsten sig selv, at det ikke er særligt smart, at kommunikere det samme til hele nyhedsbrevslisten uanset hvor stærk relationen er.

Ved at dynamisk segmentere undgår du altså at sende indhold de allerede har læst på hjemmesiden, eller om det de allerede har købt.


Det rigtige budskab med perfekt timing giver opens og clicks!

Ved at sende det rigtige indhold, til det rigtige lead, på det helt rigtige tidspunkt formår du altså at skabe en høj relevans om indholdet.
Leadet vil finde dit indhold aktuelt og have en større tendens til at åbne dine mails, og klikke på links i dem.

Mange af vores kunder har haft succes med dynamisk segmentering i deres mail flow, og har opnået en åbningsrate på 60% og en klik rate på 20% ved at bruge LeadScoreApp.


Hvordan virker dynamisk segmentering?

Ved at benytte et intelligent marketing automation system som LeadScoreApp, kan du tracke dine læsere på din hjemmeside og indsamle adfærds-data om dem. LeadScoreApp, afkoder herefter automatisk dataene og bruger dem til at profilere og segmentere dine læsere.


Automatisk segmentering på baggrund af brugeradfærd

LeadScoreApp benytter sig af lead tracking for at se hvilke sider dine leads besøger, hvilke mails de åbner og hvilke links de klikker.
Data som disse bearbejder LeadScoreApp automatisk til at finde ud af interesser, ønsker og behov.

Dynamisk profilering afslører hvad dine kunder drømmer om


Sådan laver du dynamisk profilering

LeadScoreApp er et simpelt system til at tracke brugernes adfærd på hjemmesiden, og som kan spore adfærden ud på et ubegrænset antal parameter. Således kan systemet sættes op til alle hjemmesider og snakke sammen med alle nyhedsbrevsystemer.

Systemet beregner også en ekstra dimension ”LeadScore” – hvor købsmotiveret er brugerne. Således kan du lave et segment af brugere, der er meget købsmotiverede, og som drømmer om rejser til Cuba, men som mangler lidt ekstra hjælp, til at tage købsbeslutningen.


En opskrift på dynamisk segmentering

Dynamisk segmentering i mail

Vi har lavet et diagram med udgangspunkt i rejsebranchen, der forklarer hvordan en læser bliver automatisk segmentering i LeadScoreApp.

Det hele starter altså med at et lead / læser besøger siden. Herefter bevæger leadet sig rundt på sitet og de forskellige undersider.
Leadet vil herefter blive segmenteret på baggrund af hvilke sider vedkommende besøger.

Eksempelvist, hvis leadet besøger mange hoteller i Thailand, vil leadet altså blive profileret til at være interesseret i Thailand. Leadet vil nu modtage mails om Thailand, der holder vedkommende godt varm og skubber vedkommende længere ind i købsprocessen.


Resultater med dynamisk profilering

Nyhedsbrevet bliver nu meget målrettet, aktuel og relevant for modtageren, og erfaringerne viser, at åbningsraten er 52 % bedre, klikraten er knap 200 % bedre og konverteringerne er 95 % bedre en på almindelige nyhedsbreve.

Det afhænger selvfølgelig af kommunikationen i nyhedsbrevet og den enkelte case, men dette kan også gøres meget bedre. Faktisk inspirere erfaringerne med at sende så målrettede nyhedsbreve til at revurdere nyhedsbrevsstrategien.

Et og samme nyhedsbreve til alle er gammeldags…

Prøv dynamisk profilering med LeadScoreApp og skab store resultater i din e-mail markedsføring.
Prøv en gratis demo i dag.

Seneste indlæg