saelg-mere-med-dine-kataloger (1)

Sælg mere med dine kataloger!

Hvis du bruger kataloger i din markedsføring, så ved du, at det er en bekostelig affære. Men LeadScoreApp tilbyder en genial metode til at øge salget og ROI på katalog bestillinger.

Desværre er der rigtig mange virksomheder, der sender kataloger ud, uden at lave en intelligent opfølgning samt udnytte samspillet med andre marketingskanaler. Katalog produktion og udsendelse med Post Danmark + den interne tid til at producere et katalog gør det til en meget dyr aktivitet.

Vi ser alt for ofte, at katalogerne bare bliver sendt ud, og i bedste fald er der en sælger, der engang i mellem ringer op for at høre, om kataloget er nået frem. Det er spild af kundes tid, sælgerens tid og i sidste ende virksomhedes penge.


Men kataloget er stadig en vigtig markedsføringsaktivitet!

– og særligt hvis du sælger en dyr vare, og som har en lang overvejelsesfase før et køb.

Bestilling af et katalog er oftest et af de første tegn på, at kunden er på vej ind i markedet. Det er en dejlig anonym måde at undersøge muligheder og alternativer. Det er derfor hamrende vigtigt, at du optimerer processen for, hvad der sker efter du har sendt et katalog ud.

Kunden er måske ikke klar til at snakke med en sælger endnu. Kunden er heller ikke klar til at tage det næste skridt i købsprocessen. Kunden har brug for at tid til at udforske mulighederne og uddanne sig selv til at lave et godt køb.

Her bliver hjemmesiden også en vigtig kanal for kunden. Kataloget er oftest til inspiration og eksempler, hvor hjemmesiden er stedet, hvor kunden finder det fulde produktprogram og kan konfigurere produktet samt få beregnet en pris.


Men hjemmesiden skal ikke KUN være salgsfokuseret!

Hjemmesiden skal støtte kundes købsprocess. Fra første kontakt til endelig ordrer.

For det første skal hjemmesiden tiltrække potentielle kunder. De fleste virksomheder har fokus på de søgeord der bliver brugt sidst i købsprocessen, men det kan være helt andre søgeord, der bliver brugt først i købsprocessen. Her er der en mulighed for at lave nogle optimerede landing sider, hvor vigtigste Call-to-Action er en katalog bestilling.

Typisk vil kunderne undersøge forskellige leverandører og løsningsmuligheder inden de køber. Derfor er det vigtigt, at du også har nogle sider der taler til ”hjertet” hos kunden og ikke kun bruger hjemmesiden til produktbeskrivelser og priser. Langt de fleste købsbeslutninger er meget mere påvirket af følelser og fornemmelser end vi tror. Derfor skal hjemmesiden også efterlade et følelsesmæssigt indtryk, så den bliver husket og erindret, hver gang kunden overvejer købet.

Det er alle de ydelser der kommer rundt om produktet, der kan være afgørende for om kunden køber eller ej. Vis hvor vigtig kunden er for jer, og hvor meget I gør ud af kundeservice, kundetilfredshed, og hvad andre kunder har oplevet med jer. Fortæl jeres historie – hvad gør jer unikke, og hvorfor skal kunden købe hos jer? Det er jo ikke sikkert at kunden selv kan regne det ud.


Hjælp kunden med at tage det næste skridt!

Sæt kataloget og hjemmesiden i arbejde med Marketing Automation

Kunden kan sagtens være afventende i flere måneder, men med den rigtige impuls, så kan købsbeslutningen foretages hurtigere.

Vores anbefaling er, at hver katalog bestilling skal aktivere en serie af aktiviteter, der alle sigter mod at bringe kunden i mål med sin første bestilling hos virksomheden.

Marketing Automatisering” er en smart måde at lade et marketing software klare alle de tidsrøvende processer. F.eks. med at sikre, at de rigtige leads får den rigtige kommunikation på det rigtige tidspunkt.


Eksempel på forløb ved katalog bestilling.

 1. Brugerne besøger hjemmesiden.
 2. Pop-up med katalogbestilling
  – Ikke de der trælse pop-up’ere…
  Systemet målretter de rigtige brugere på det rigtige tidspunkt på hjemmesiden med en elegant præsentation af kataloget. Brugeren udfylder formularen og får en kvittering på skærmen.
 3. Tracking af brugerens adfærd på hjemmesiden
  Sammen med bestilling af kataloget gemmer vi brugerens oplysningerne, og sætter en Cookie på brugerens computer. Nu har vi kontaktoplysninger der matcher med den computeren der besøgte hjemmesiden. På den måde kan vi følge personen rundt på hjemmesiden – også ved senere besøg.
 4. Email flow
  Som opfølgning på katalogbestilling aktiveres en serie af e-mails, der forlænger levetiden af kataloget og som får aktiveret leadet på hjemmesiden og sociale mediekanaler.
  Fokus er på at aktivere alt det indhold, der støtter og stimulerer kunden til at komme et skridt videre i købsprocessen.
 5. Sælger notifikation
  I stedet for at en sælger ringer alle leads igennem, så få sælgeren nu en notifikation når specifikke leads har behov for at snakke med en sælger. Eksempelvis hvis et lead har kigget på et produkt 3 gange, men endnu ikke har købt…


På denne måde aktiveres værdien i kataloget og sælgernes tid optimeres. Sælgeren skal ikke længere spilde tiden på at snakke med leads, der ikke er parat til at snakke med en sælger. De skal kun fokuserer på de leads, der er kvalificerede og som udviser aktive købssignaler.


Gevinster ved at benytte LeadScoreApp

Bedre RIO
Alle katalog bestillinger bliver aktiveret over en længere periode. Alle salgssignaler bliver registreret og bearbejdet enten automatisk af systemet eller af at en sælger får en notifikation, når kunden er kvalificeret. Dette giver højere hitrate på salget af katalogbestillinger og bedre ROI.


Spar tid
Alle processerne opsættes og eksekveres automatisk. Tid og arbejdskraft kan reduceres og dermed reduceres omkostningerne.


Effektivitet
Strømlinet automatisk alternativ til traditionelle manuelle processer. Efterhånden som kunden klikker på mails og rundt på hjemmesiden aktiveres forskellige steps i kampagnen.


Købssignaler
Klart overblik over alle katalogbestillinger og hvor langt de er i købsprocessen. Leads forsvinder fra radaren efter et par mislykkede kontakter. Sælgeren får en notifikation, når et lead er kvalificeret til opfølgning.


Dataindsamling
Indsamling af kundes besøgshistorik på hjemmesiden kan bidrage til at give en bedre indsigt i kundes behov samt at forbedre fremtidige kampagner, kommunikation og salgsarbejde.


Brugertilpasset automatisk marketing
LeadScoreApp hjælper med at skræddersy oplevelsen for kunden, hvilket skaber en unik og mere indbydende oplevelse, hvor kommunikationen er aktuel og relevant og vil mere sandsynligt føre til en konvertering.

Seneste indlæg